Silja Rock 2019 – Banden

Välkommen till SILJA ROCK 2019, på scen!

Uppdateras löpande här.

För 50 år sedan! Bildades ett rockband i Scotland som fick namnet NAZARETH. I den första banduppställningen ingick Dan McCafferty, Manny Charlton, Pete Agnew och Daniel Sweet. Deras första album kom ut redan 1971 dock lät det stora genombrottet vänta på sig fram till 1973 och albumet Razamanaz. Där gick bandet upp på den engelska singellistan med två av låtarna Bad Bad Boy och Broken Down Angel och detta fick genomslag ända upp i Sverige. Nazareth fick plats och en fanbase bland de andra samtida stora brittiska banden som T-Rex, Deep Purple,

Klassiska album producerades på löpande band Loud N Proud, Rampant och Hair of the Dog förstärkte gruppens populäritet och gjorde dem till ikoner i sin samtid.

För Er som åkt Silja Rock så var Manny Charlton, bandets gitarrist, med och spelade i bandet From Behind , där han bjöd publiken både på fantastik musik men också på sig själv. Vi hoppas och vet att dagens Nazareth kommer att ge full valuta för pengarna speciellt med tanke på hur fantastiskt bra de var på årets Sweden Rock gig.

 

VAMBO’S INSPIRATION GÅR TILLBAKA TILL GRUNDEN FÖR 70-talets hårda rock, samtidigt som de är starkt knutna till dagens musikkultur och branschkrav.

JACK STILES, Sång, en förkämpe med oerhörd scennärvaro och är den obönhörliga motorn i bandet Med en magnetiserande karisma och en Powerröst som få andra är förunnad står han stark som frontfigur.
PETE LANCE, Gitarr, en enastående gitarrist med en programmerares noggrannhet i sitt samarbete med övriga bandmedlemmar Petes färdigheter kommer kunna avnjutas i Atlantis Palace.
STEVE PRIS, Trummor, En superb teknisk trumvirituos med både kraft och subtil känsla i sina händer ger detta starka avtryck i vad som är VAMBO´s varumärke.
JAMES SCOTT, Bas, en enastående bassist med stor musikalitet som ger bandet sitt speciella flyt, energi och djup.

 MATERIALET ÄR ORGANISKT, DYNAMISKT OCH ÖVERFYLDD MED RÅ ENERGI OCH EN KRAFT SOM REFLEKTERAR MUSIKALITETEN INOM BANDET.
REN SKÄR ROCK`N ROLL

 

Någon gång är alltid den första…..så ock här då vi bokat ett svenskt doom metal-band! Candlemass som bildades 1984 i Stockholmsförorten Upplands Väsby är just ett exempel på detta. Vi har ju för vana att blanda friskt i vårt musikutbud så även 2019.

Debutalbumet Epicus Doomicus Metallicus, som gavs ut 1986, var ett av de första albumen inom doom metal-genren och influerade många andra efterföljande band. Candlemass fick priset Årets hårdrock vid Grammisgalan 2005 för sitt självbetitlade album, Candlemass. De har sålt över 15 miljoner album över världen.

 

JAMIE MEYER

Jamie Meyer, som bor i Nashville, har gjort sig ett namn i USA och vann bästa Singer/Songwriter på Los Angeles Music Awards. I Sverige har han vart nominerad till Bästa Nykomling till Rockbjörnen och Bästa Manliga Artist till NRj Radio Awards samt medverkat i Så Ska Det Låta, Bingolotto & Nyhetsmorgon ett flertal gånger. Nu är han tillbaka för andra gången på Silja Rocken.

Jamie har turnerat med Westlife, Lady Antebellum och GES för att nämna några.

 

Treat må ha varit med länge, men de bär fanan högt och levererar alltjämt. Vi har den stora glädjen att få ge Er; TREAT som en av anrättningarna den 29 april. 80-talet i musik, på scen, 80-talet i mat tar Tallink Silja hand om och din uppgift blir att skapa 80-talet ombord.

Gitarristen Anders Wikström var ju onekligen en av de som skapade pudel- looken på den svenska musikscenen, nu får vi se hur spandexbrallorna klär honom 2019!

Världspremiär för James Holkworth and the Coolbenders På Silja Rock

För första gången på över 40 år är James Holkworth tillbaka, tillsammans med sitt band The Coolbenders och första spelningen blir på Silja Rock såklart!

Första singeln från kommande plattan ”We Want To Be Famous”, som släpps lagom till vårens kryssning, är låten ”Jerry Johnson”. En typisk Holkworth-låt. Country, kryddat med rock, slidegitarrer, munspel och med James Holkworths fyndiga, underhållande och emellanåt totalt galna texter.
Andra singeln ”Absinth and Bad Rehearsals är en rockrökare mitt i ansiktet en varm vårdag.

Hans nya band, som till största delen är bosatta i Sverige, består av Salas slide guru Coolbender som också varit med och skrivit det mesta av materialet, basist och munspelare är Norrtäljefödde LeRoy Leduf. Från Vetlanda kommer monstergitarristen Pete Ledderman och från Malmö, Sveriges kanske mest grooviga trummis, Gus Rackbatter. På toppen av allt detta har man även en av rockbranschens mest lovande sångare, engelsmannen Adam Barron som tidigare sjungit med bl.a Mick Ralphs från Bad Company. (James kan inte sjunga själv längre p.g.a en olycka med exotiska djur involverade i Kanada för över 10 år sedan). Men självklart kommer James vara med live på ett eller annat sätt. Så det blir rock n roll, lite country, en del hårdrock och blues i alla former.
Följ med på bandets resa. Den kan bli riktigt rolig!

FACEBOOK
INSTAGRAM
WEBSITE
YOUTUBE

 

 

ENGMANS KAPELL

Allting började 1995 när Pär Engman och fiolspelaren Fredrik Lindh bildade en duo som hämtade inspiration i svensk och irländsk folk/visa-tradition. Snart engagerades Dedde Malmqvist på bas och därefter Urban Andersson på dragspel och Erik Gunnarsson på trummor. 2000 släpptes debutalbumet ”Pensionat Liljevahls” i nära samarbete med Per Persson som fungerade som både producent och låtskrivare.  

Singeln ”Norrlands glimmande guld” spelades flitigt på radion och hamnade även på Svensktoppen. Engmans kapell har under årens lopp spelat till sig en stor skara fans, framförallt hemma i Hälsingland där de alltid drar fulla hus. Det handlar om energi och spelglädje när bandet står på scenen. Musiken har beskrivits som ”hälsingsk folkrock” och det egna materialet blandas gärna live med en och annan irländsk favorit. 2 gånger tidigare har vi på Silja Rock haft den äran att ha bandet ombord. En stor favorit i antågande.

 

DUO JAG

Silja Rock är ju inte bara en fantastisk musikalisk företelse utan också en PARTYRESA utan jämförelse.
Därför känner vi stor tillfredsställese i att 2019 få med oss DUO JAG på vår kryssning.

DUO JAG är showbandet som turnerat professionellt i över 25 år med framförallt Sverige, men även Norge och Finland som spelplan.
Bandet gör årligen ca. 130 uppträdanden både sommar- och vintersäsongen då de gästar våra mest populära semesterorter som Sälen, Åre, Borgholm, Visby, Smögen och Tylösand för att nämna några.
Bandet klarar av alla musikstilar men tyngdpunkten ligger på en lite nyare repertoar, vilken gör att publiken ej kan sitta still utan tvingas med i dans till gruppens förföriska toner. Genom åren har DUO JAG ofta fått höra att dom låter som originalet”. Det var med just denna motivering de fick jobbet som husband i IDOL2006.
Här gott folk
Vi har ju flera av dem som med glädje visar upp sina vaskningsfärdigheter på sociala medier.  Vi kanske spontant borde arrangera ett Svenskt Oldboys mästerskap i vaskning ombord 29 april?

 

TONY KRANTZ

Mannen,myten, legenden is back!
Tony Krantz med band kommer åter äntra scen ombord på Silja Symphony. Nu kan alla ni som velat om er medverkan den 28/4 göra slag i saken. 2 spelningar blir det varav den ena kommer innehålla en hel del låtar av Kim Larsen. Gasoline sågnaren som gick bort tidigare i år får en tanke och ni kan sjunga allsång för full hals. Tony lovar också en hitparad av godingar från Santana , Hendrix samt era önskemål. Nu ser jag inget hinder längre för att ni inte kommer: Atte, Chrippa Eksröm, Bea Pia, Leffe F, Matte Höglund, Dick Drott, Handväskan, Kjelle Höglund, Michael Allen, Ludde, Larry Ström, Eva K, Släggkastaren, Stockholms Brandkår, Hammarby hockey,Katako, Diamanterna, Sverige, Svante Nilsson, Mats Kemi, Lokatt……..

 

FROM THE SKY

From The Sky är en trio som bildades 2018 med Pontus Snibb på trummor och sång, Staffan Österlind på gitarr och Sampo Axelsson på bas. Grunden på debutskivan som släpps 2019 är inspelad live med Lennart Östlund (ABBA, Led Zeppelin, Genesis etc) bakom rattarna och influenserna är tydliga och inget det hymlas med. De tre medlemmarna känns igen från andra band och konstellationer men har här, likt häxorna i McBeth, kokat ihop sina influenser utan några ramar eller direktiv att förhålla sig till.

Kanske har även Bacchus bidragit med ett och annat i From The Sky

 

 
 
 
 
 

Mange och Hellan

Till bokningen!

Jag vill veta mer, ”Vad är SILJA ROCK”! 

 

Har du redan bokat, välkommen att gå med i eventet ”Vi som ska me”!

 

Nyfiken på Silja Symphony, ta en virtuell tur här!

SILJA ROCK på Facebook!

 

April 28 2019, we haul up the anchor and set sail on
the 40 hours SILJA ROCK Stockholm-Helsinki cruise Nr 26!

Welcome to our English page!

Band presenteras löpande/Med reservation för ändringar 
The bands are presented continuously/Subject to change