• Lets get ready to rumble, här blir det party!

  Together we will make Silja Rock Great again!

  DUO JAG

  Silja Rock är ju inte bara en fantastisk musikalisk företeelse utan också en PARTYRESA utan jämförelse. Därför känner vi stor tillfredsställese i att 2019 få med oss DUO JAG på vår kryssning.
  DUO JAG är showbandet som turnerat professionellt i över 25 år med framförallt Sverige, men även Norge och Finland som spelplan.Bandet gör årligen ca. 130 uppträdanden både sommar- och vintersäsongen då de gästar våra mest populära semesterorter som Sälen, Åre, Borgholm, Visby, Smögen och Tylösand för att nämna några. Bandet klarar av alla musikstilar men tyngdpunkten ligger på en lite nyare repertoar, vilken gör att publiken ej kan sitta still utan tvingas med i dans till gruppens förföriska toner. Genom åren har DUO JAG ofta fått höra att dom låter som originalet”. Det var med just denna motivering de fick jobbet som husband i IDOL2006. Här gott folk kommer ni vid två tillfällen få bandet att skapa vår speciella känsla och vem vet , kanske tidigare Silja Rock resenärer nu åter sluter upp när denna oerhört populära grupp dyker upp. Vi har ju flera av dem som med glädje visar upp sina vaskningsfärdigheter på sociala medier.  Vi kanske spontant borde arrangera ett Svenskt Oldboys mästerskap i vaskning ombord 29 april?

   

  Världspremiär för James Holkworth and the Coolbenders på SILJA ROCK

  För första gången på över 40 år är James Holkworth tillbaka i musikindustrin, tillsammans med sitt band The Coolbenders och första spelningen blir på Silja Rock såklart!
  Första singeln från kommande plattan ”We Want To Be Famous”, som släpps lagom till vårens kryssning, är låten ”Jerry Johnson”. En typisk Holkworth-låt. Country, kryddat med rock, slidegitarrer, munspel och med James Holkworths fyndiga, underhållande och emellanåt totalt galna texter. Andra singeln ”Absinth and Bad Rehearsals är en rockrökare mitt i ansiktet en varm vårdag.
  Hans nya band, som till största delen är bosatta i Sverige, består av Salas slide guru Coolbender som också varit med och skrivit det mesta av materialet, basist och munspelare är Norrtäljefödde LeRoy Leduf. Från Vetlanda kommer monstergitarristen Pete Ledderman och från Malmö, Sveriges kanske mest grooviga trummis, Gus Rackbatter. På toppen av allt detta har man även en av rockbranschens mest lovande sångare, engelsmannen Adam Barron som tidigare sjungit med bl.a Mick Ralphs från Bad Company. (James kan inte sjunga själv längre p.g.a en olycka med exotiska djur involverade i Kanada för över 10 år sedan). Men självklart kommer James vara med live på ett eller annat sätt. Så det blir rock n roll, lite country, en del hårdrock och blues i alla former.
  Följ med på bandets resa. Den kan bli riktigt rolig!
  YouTube

   

  Engmans Kapell

  Allting började 1995 när Pär Engman och fiolspelaren Fredrik Lindh bildade en duo som hämtade inspiration i svensk och irländsk folk/visa-tradition. Snart engagerades Dedde Malmqvist på bas och därefter Urban Andersson på dragspel och Erik Gunnarsson på trummor.
  2000 släpptes debutalbumet ”Pensionat Liljevahls” i nära samarbete med Per Persson som fungerade som både producent och låtskrivare.  Singeln ”Norrlands glimmande guld” spelades flitigt på radion och hamnade även på Svensktoppen.
  Engmans kapell har under årens lopp spelat till sig en stor skara fans, framförallt hemma i Hälsingland där de alltid drar fulla hus. Det handlar om energi och spelglädje när bandet står på scenen. Musiken har beskrivits som ”hälsingsk folkrock” och det egna materialet blandas gärna live med en och annan irländsk favorit.

  BOKA!

  Det är ett evinnerligt tjat men boka och gör det NU ! Com- , Deluxe och Familjehytterna är i vissa fall slut eller näst intill och varför missa en del av det goda i livet när man ändå har chansen? Såg igår att en ”lillasyster” till Silja Rock lämnar Barcelona för en rock och blues kryssning i Augusti billgaste biljetten i 4-bäddshytt under bildäck  kostar 11.000 kr/pers….

  Silja Rock ÄGER

Comments are closed.