• FUCK CANCER!

  FUCK CANCER!

   

  ”Tidigt i våras fick jag min dom; att jag drabbats av cancer.

  Spekulationerna om vilken typ och överlevnadsmöjligheten snurrade konstant och livet blev en känsla av surrealism och utanförskap. Min gode vän Mikael Fässberg var en olyckskamrat som också fått sitt besked av läkarna. Vi hade sporadisk kontakt på FB och jag följde hans kamp, och jag uppfattade från början att hans diagnos var ganska god. Med min ”realistiska” grundsyn på livet så var det väl knappast jag som skulle gå ”segrande” ur cancerkampen, men den 15 juni 2018 så var det jag som stod vid Mickes bår och tog farväl.

  Jag vill därför hylla en god vän som bidragit väldigt mycket till det musikaliska innehåll vi haft på Silja Rock genom åren. Han har spelat med sitt Bonafide, han har delat scen med gruppen From Behind, kompat Paul DiAnno. Dessutom har han skapat kontakter med Ian Hunter, The Quireboys, Dan Reed och Dan Baird and the Homemade Sin för att nämna några. Nu minns vi honom med glädje.”

  Magnus Scholander, Silja Rock

   

   

  ”Mikael Fässberg levde för och med musiken. Den fanns med honom sen har var ung och han var alltid inblandat i något projekt och kände de flesta i branschen. Han lirade länge gitarr med Iron Maidens gamle sångare Paul DiAnno, släppte platta med Manny Charlton och Nicky Moore under namnet From Behind och var i många år också gitarrist i svenska Bonafide. Han var omtyckt för sitt goda hjärta, galna humor och för att alltid ställa upp för sina vänner i vått och torrt.
  När Mikael förlorade sin korta och orättvisa kamp mot cancer i maj 2018, bara några månader efter diagnosen, så bestämde vi, Mickes närmaste vänner, att spela in en platta till Mickes ära och vi valde att kalla det för ”Mikael Fässberg’s Musketeers”. Detta band kommer alltid innehålla väldigt många olika artister, men till denna spelningen på Silja Rock kommer bandet att bestå av:

  Martin Fässberg – trummor

  Staffan Österlind, gitarr

  Peter Larsson, sång

  Andreas Grufvstedt, bass

  Peter Lundin, gitarr

  Johannes Lindström, kör och moralisk support. 

  Dessutom kommer Micke’s gamle polare Spike från The Quireboys att medverka som special guest.

  En limiterad platta med alla nya låtarna med Mikael Fässbergs Musketeers kommer att säljas under kvällen där all vinst går till Mickes båda söner.

  Johannes Lindström, Mikael Fässbergs Musketeers    

  Så kom och festa och ha kul med oss till Mickes ära.

  En kväll för livet, mot cancer!

  BOKA!

  Det är ett evinnerligt tjat men boka och gör det NU ! Com- , Deluxe och Familjehytterna är i vissa fall slut eller näst intill och varför missa en del av det goda i livet när man ändå har chansen? Såg igår att en ”lillasyster” till Silja Rock lämnar Barcelona för en rock och blues kryssning i Augusti billgaste biljetten i 4-bäddshytt under bildäck  kostar 11.000 kr/pers….

  Silja Rock ÄGER

Comments are closed.